Hasznos információk cégvezetők számára

 

Egy vállalkozás létrehozása során első lépésként azt kell meghatároznunk, hogy egyéni vagy társas formában kívánunk-e vállalkozni. Ha úgy döntünk, hogy az üzleti világban nagyobb presztízsértékkel bíró, pályázati és hitelbírálati szempontból is jobb megítéléssel rendelkező társas vállalkozási formák egyikét választjuk, érdemes még a társasági szerződés elkészítése előtt egy adózási szakember véleményét kikérni, aki tanácsai révén segítségünkre lehet az ideális cégforma kiválasztásában (is).

A társas vállalkozásoknak (kft-k, bt-k, zrt-k) az egyéni vállalkozásokhoz képest egy viszonylag nagyobb adózási labirintusban van lehetőségük megtakarítási lehetőségek után kutatni.

Az alábbi videóban könyvelőirodánk vezetője, Szommer Tímea eladásából megtudhatjuk, hogy melyek azok a tényezők, melyek körültekintő kiválasztásával súlyos adóforintokat takaríthatunk meg cégünk számára.

Ingatlanvásárlás előtt álló ügyfeleink gyakran fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy magánszemélyként vagy cégként érdemes-e belevágniuk az ügyletbe.

Egy cég életében az ingatlanberuházás mellett az autóvásárlás is komoly tételként szerepel. Hogy érdemes-e vállalkozás nevére vásárolni egy gépjárművet és ha igen, azt miként célszerű megtenni, arról az alábbi kisvideóban szolgál némi általános tudnivalóval könyvelőirodánk ügyvezető tulajdonosa.